top of page

Fırat Yolu Bingöl-Elâzığ Trekking Turu

 (6 Gece 7 Gün)  
PROGRAM:

 

1.Gün: Erzincan-Bingöl- Peri Vadisi-Yedisu Kaynarpınar

Sabah İstanbul’dan gelecekler ile İstanbul Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları 08:20 uçağına biniyoruz. Diğer illerden gelecekler için Erzincan havalimanında buluşma saatimiz 10:30 dur. Erzincan Acısu'da kahvaltı yapıyoruz. Kahvaltımızın ardından Bingöl sınırlarına giriyor ve ilk durağımız olan Yedisu ilçesine varıyoruz. Fasulyesi ile ünlü Yedisu Vadisi diğer bir adı ile Peri Vadisi, Urartu medeniyeti zamanında yapılan ticaret yollarının geçtiği hatta bulunmaktadır. Kervan yolu olarak adlandırılmaktadır. Peri Vadi'nin içinde bulunan Peri Suyu bölgenin önemli değerleri arasındadır. Erzurum'dan doğan Peri Suyu, Bingöl dağlarından geçer. Kığı bölgesinden Fırat Nehri' ne kavuşan Peri Suyu geçtiği her yeri güzelleştirir. Peri Vadisi'ne giriş yaptıktan sonra bölgede Muş Ağa Konağı, Acı Göl, Yedisu Merkez noktalarını görerek bölgeyi keşfediyoruz. Yedisu' da bulunan kültür merkezine uğrayarak bölge hakkında bilgi alıyoruz. Yolda fındık bahçelerinin fotoğraflayıp Peri Suyu kenarında mola veriyoruz. Kaynarpınar’ da bulunan termal otelimize yerleşerek akşam yemeğimizi alıyoruz.

 

2.Gün: Çır Şelalesi - Cafran Göl Mezra - La Deresi - Ilıcalar Rotası

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında otelimizden çıkışımızı yapıyoruz. Aracımızla Bingöl Cafran Bölgesi’ne hareket ediyoruz. İlk durağımız Çır Şelalesi. Çır Şelalesi’ni geziyor ve fotoğraflıyoruz. Aracımız ile rotamızın başlangıcı olan Dallıtepe Köyü’ne bağlı Cafran Göl Mezrası’na gidiyoruz. Göl kenarında aracımızdan iniyor yürüyüşümüze başlıyoruz. Rotamız mor çiçekler ve orman geçişi ile başlıyor. La Deresi'ne doğru hafif bir inişle patikadan devam ediyoruz. Rota eski orman yolundan; kıvrıla kıvrıla, toprak zemin, kayalık, yan geçiş, Küçük Çarşak geçişi ile devam edip, ardından geniş ve yemyeşil düzlük alana iniyoruz. La Deresi’nde Kadim Abi’nin evinde Öğlen sandviçlerimizi yiyoruz. Rotamızın devamında terkedilmiş bir köy olan Yukarı Kös Köyü’nden geçerek Ilıcalar’a inen toprak yola bağlanıyoruz. Ilıcalar Termal'de yürüyüşümüzü tamamlıyor ve burada bulunan gözleri görüyoruz. Otelimize giderek akşam yemeğimizi alıyor ve dinlenmeye geçiyoruz.

Yürüyüş mesafesi: 16 km

 

3.Gün: Bingöl - Zağ Mağaraları - Yüzen Adalar - Bingöl Merkez

Bingöl merkezi panoramik olarak gezdikten sonra Bingöl merkezden Solhan Muş karayolundan 18 km sonra Kuşburnu Köyü yoluna geçiyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Murat Nehri’ni panoramik olarak fotoğraflıyoruz. Muhteşem manzaralar eşliğinde Kuşburnu Köyün' den Zağ Mağarası yakınına ulaşıyoruz. Kısa bir yürüyüşle mağaraya varıyoruz. Geç Roma, Erken Bizans dönemine ait 5 katlı bir mağara olan Zağ Mağarası’nı geziyor ve fotoğraflıyoruz. Aracımız ile devam ederek Yüzen Adalar'ı görmek için Bingöl Muş yoluna giriyoruz. Esence Deresi manzarasında Yüzen Adalar'a ulaşıyoruz. Fotoğraf çekimi ve gezi ardından aracımız ile Bingöl’e dönüyoruz. Akşam yemeğimiz ardından dinleniyoruz.

 

4.Gün: Bingöl Merkez - Kurtuluş - Kilisek - Geli Kanyonu Oğuldere Rotası

Kahvaltımızın ardından Oğuldere ve Kurtuluş Köyleri' ne gitmek için yola çıkıyoruz. Kurtuluş Köyü’ne giderken vadinin girişinden yürüyüşümüze başlıyoruz. Rotamız mor çiçekler, kelebekler meşe ağaçları arasından devam ediyor. Yer yer köy evlerinin yanından geçerek yaylaya çıkıyoruz. Yürüyüşümüz geniş düzlük ile devam ediyor. Ormanlık alana giren rotada eski bir yoldan inişle devam ediyor.Kilisek Deresi'nin kenarında bulunan Kilisek Yaylası'na varıyoruz. Köyde dinlendikten sonra Gali Kanyonu ve Şelalesi'ne kadar geniş yoldan çıkış yapıyoruz. Tepeyi aşar aşamaz sağdaki kaya bloklarının içinden kanyonun içine iniyoruz. Geli Kanyonu'nu gördükten sonra Kilisek Köyü’ ne geri dönüyoruz. Vadinin içinden devam eden rotada Mağara Kilisesi, terk edilmiş köyden geçilerek rotamızı tamamlıyoruz. Otelimize giderek akşam yemeğimizi alıyor ve dinlenmeye geçiyoruz.

Yürüyüş mesafesi: 6/10/18 km


5.Gün: Bingöl Merkez - Boğazköy - Pargosor Şelalesi - Sülbüs Yayladere Rotası

Kahvaltımızın ardından aracımız ile Boğazköy’e doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Pargasor Şelaleleri’ni geziyoruz. Aşuran Bölgesi’nde yürüyüşümüze başlıyoruz. 3 dağ arasındaki alanda bulunan rota (Sülbüs Dağı, Toru Dağı) sürekli değişen panorama, etkileyici bitki örtüsü ve dağların oluşturduğu değişen görsel ile etkileyicidir. Huş ağacı ormanından geçen patika, rengârenk çiçeklerle kaplı alanlar, yan geçiş ve yaylalardan oluşmakta. Panoraması ile etkileyici olan rotamızı Yayladere Köyü ’de tamamlıyoruz. Bingöl’de bulunan otelimize geçiyoruz.

Yürüyüş mesafesi: 11 km

6.Gün: Bingöl ve Elâzığ Gerendal Gölü - Elazığ Gerendal Yaylası - Gemtepe Köyü -Palu

Kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz. Bingöl Balpınar Köyü’nde bulunan Gerandal Gölü’ne aracımız ile yolun durumuna göre yaklaşıyoruz. Yürüyüşümüzde Bingöl ile Elâzığ ortak sınırında kalan kalp şeklindeki Gerandal Gölü’ne çıkarak başlıyoruz. Göl kenarında dinleniyor ve fotoğraf çekiyoruz. İnişimizi Elâzığ tarafından gerçekleştireceğiz. Gerendal Gölü’nden Gem Tepe Köyü’ne doğru inişe geçiyoruz. İniş olan rotamız üzerinde 3 tane kalp şeklinde göl, terk edilmiş yayla ve hala yazları yaşamın devam eden yayla bulunuyor. Devam eden yürüyüşümüzde Gerendal Yaylayası’ndaki evde bizim için hazırlanan yemeğimizi yiyerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Uzaktan şelaleyi görerek göle ulaşıyoruz. Dinlenme ve fotoğraf molamızın ardından devam ediyor ve Elâzığ Gemtepe Köyü’ne inerek rotayı tamamlıyoruz. Akşam yemeğimizin ardından Palu’da bulunan otelimize yerleşiyoruz.

Yürüyüş mesafesi: 9 km iniş + yol durumuna göre 3 / 4 km çıkış

 

7.Gün: Palu - Palu - Urartu Kaya Mezarları - Palu Kalesi - Surp Lusovic Kilisesi - Tarihi Köprü - Murat Nehri

Kahvaltımızın ardından ile Palu’yu geziyoruz. Palu tarihi yapıları, doğal güzelliği ile bizi bekliyor. Palu Kalesi, Urartu Kaya Mezarları, Surp Lesovic Kilisesi, tarihi köprü ve Murat Nehri'nin panoramasını görüyoruz.

Akşam yemeğimizi alıp havalimanına doğru giderek Elazığ ve Bingöl ‘den ayrılıyoruz. Elazığ Havalimanı uçak saatimiz 19:30 dur.

 
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:
  • 6 Gece Konaklama

   (1 gece Kaynarpınar Termal Hotel, 4 gece Bingöl Merkez 4*, 1 gece Palu 3*)

  • 6 Kahvaltı

  • 6 Akşam Yemeği

  • Rehberlik

  • Belirtilen çevre gezileri -yürüyüşler

  • Seyahat Sigortası

  • Seyahat esnasındaki ulaşımlar

  • Milli Park Araç Giriş Ücretler

FİYATA DAHİL OLMAYAN :
  • Ana Ulaşım / Uçak Bileti

  • Kişisel Harcamalar ve Ekstralar

  • Öğlen Yemekleri

  • İlk Gün Kahvaltı

  • Müze-Ören Yeri Giriş Ücretleri

Arzu eden misafirlerimiz için Ev havalimanı transferi; (extra)                                          Gidiş dönüş olarak verilebilmektedir. (1200 tl./kişi ) İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya İllerinden programa katılacak misafirlerimiz için geçerlidir. Ev-Havaalanı transfer hizmetimiz max. 50 km ve şehir merkezleri için geçerlidir. Ev-Havalimanı transfer hizmeti, sadece tur başlangıç ve bitiş tarihleri için geçerli olup tur tarihleri dışında yapılmamaktadır. Transfer adresi değişikliği en geç tura 24 saat kala bildirilmesi gerekmektedir. Adres değişikliği  24 saat kalana kadar yapılabilir.Transfer saati turdan 24 saat önce bildirilecek olup, araç ve şöför bilgisi transferden 2 saat önce telefonunuza kısa mesaj ile iletilmektedir.

Uçuş Önerileri:

 

İSTANBUL 

İstanbul Havalimanı:

Gidiş: Türk Havayolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Erzincan Havalimanı'na Uçuş Saati: 08:30

Dönüş: Türk Havayolları ile Elazığ Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na Uçuş Saati: 23:50


Sabiha Gökçen Havalimanı:

Gidiş: Pegasus H. ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Erzincan Havalimanı'na Uçuş Saati: 07:55

Dönüş: Pegasus Havayolları ile Elazığ Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na Uçuş Saati: 21:20
 

Ankara Esenboğa Havaalanı:

Gidiş: Pegasus H. ile Ankara - Esenboga Havalimanı'ndan Erzincan Havalimanı'na Uçuş Saati: 05:35

Dönüş: Ajet ile Elazığ Havalimanı'ndan Ankara - Esenboga Havalimanı'na Uçuş Saati: 18:15

*Alternatif olarak Doğu ekspresi ile 17:55 Ankara çıkış ile ertesi gün Erzincan Tren İstasyonu'na 11:30'da varıp tura katılabilirsiniz.


İzmir Adnan Menderes Havaalanı

Gidiş: Pegasus H.ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Erzincan Havalimanı'na Uçuş Saati: 05:45

Dönüş: Türk H.ile Elazığ Havalimanı'ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na Uçuş Saati: 23:50

 

Antalya Havaalanı

Gidiş: Türk Havayolları ile Antalya Havalimanı'ndan Erzincan Havalimanı'na Uçuş Saati: 05:10

Dönüş: Pegasus Havayolları ile Elazığ Havalimanı'ndan Antalya Havalimanı'na Uçuş Saati: 21:20

Önemli ;
.: Alternatif Turizm'de etkinliklerde tüm katılımcılar etkin görev alır. Her aşamada yardımlaşılır.

.: Program akışı rehber tarafından belirlenir.

.: Rehber /Acente, hava/havayolları, konaklama, araç, yol, sosyal olaylar, doğal olaylar, zamanlama vb.den kaynaklı sorunlarda; program günlerinde, içeriklerinde, öğle, akşam yemeği alınacak mevkilerde, otelde, araçta vb. yerine ikameler yaparak değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

.: Tura katılım ve İptal Şartları ilgili Paket Tur sözleşmesinde geçilmiştir.

 

Bölgede Kullanılan Araç Tipleri : Güzergahın durumuna ve kişi saysına göre  Minibüs ve Midibüs Mercedes Sprinter / Volkswagen Volt - Sultan /  Prestige / Nova/ Temsa, vb.dir.

.

Bu Geziye Gelirken: 

.: Doğa yürüyüşü yapacağız. Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelin.

.: Yazın dereye inilebilir. Kışın dere yol kesebilir :) 

.: Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (yağmurluk, polar eldiven, bere, şapka, güneş gözlüğü, mayo vb.)

.: İnceden kalına doğru bir giyimi tercih edin. (Tişört, polar, yağmurluk vb. lahana gibi :) 

.: Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun. Bilekli bot ve altı lastik tabanlıları tercih edin.  

.: Küçük bir sırt çantanız bulunsun.

.: Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın. 

.: Yanınıza, su ve enerji verici yiyecekler (kuru meyve, kuruyemiş  alabilirsiniz) .

.: kullanıyorsanız mutlaka  ilaçlarınızı, alerjik iseniz, alerji ile ilgili ilaçlarınızı unutmayınız.

.: Fotograf/Video çekiyorsanız yeterince ekipman, powerbank/pil almayı unutmayınız.

 

YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

:: Yürüyüş botu (sert tabanlı, bilekleri saran) *

Yürüyüşler genelde patikalarda geçiyor. Sert bitki örtüsü, kayalık yapı mevcut. Bu nedenle sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek işinizi kolaylaştırır ve güvenliğinizi sağlar.

:: 25-30 Lt. küçük sırt çantası

:: Baton (varsa çift yoksa tek)**/yoksa ağaç dalı

:: Panço yada yağmurluk varsa öncelik groteks

:: Tshirt (birkaç tane)

:: Yürüyüş için uygun pantolon yada şort (ıslanınca çabuk kuruyan size konfor sağlar)

:: Güneş koruyucu

:: Termos yada matara

:: Islak mendil

:: Güneş gözlüğü ve şapka

:: Mayo, terlik ve havlu (Ilıcalar :)

:: Sandalet (tavsiye)

:: Powerbank vb. (tavsiye)

:: Sinek kovucu

:: Tozluk (tavsiye)

:: Düzenli kullandığınız ilaçlar

 

BÜYÜK SIRT ÇANTASI İLE Mİ YÜRÜYECEĞİZ ?

Hayır. Her gün 25-30 Lt' lik küçük bir sırt çantası ile yürüyeceksiniz. Büyük çantanız (bavulunuz) otelde kalır.

Yürürken taşıyacağınız küçük sırt çantasına sadece o günkü yürüyüş esnasında ihtiyacınız olabilecek günlük ihtiyaçlarınızı koyacaksınız. (matara, yedek tshirt, mayo, havlu, terlik, sinek kovucu, atıştırmalıklar, ıslak mendil,

powerbank gibi )

Her gün araç bizi o gün yürüyüş yapacağımız parkurun başlangıç noktasına bırakacak, yürüyüş sonunda parkur bitiş noktasından alarak otele götürecek. 

 

BATON KULLANIMI

Batonların başta dizler olmak üzere eklemlere bindirdiği yükü %25 azalttığını biliyor muydunuz? Aynı zamanda bu ekipman dengenizi güçlendirir ve doğa yürüyüşü kazalarının en büyük sebebi olan kaymaları azaltır.

Baton Kullanımının Faydaları:

:: Dengeli ve stabil bir yürüyüş sağlar

:: Omurilik düzleminin sağlıklı bir şekilde dik tutulmasını sağlar

:: Sırtta taşınan kamp yükünün hafifletilmesini sağlar

:: Ayak bilekleri ve dizlere binen yükü azaltır

:: Olası denge kaybında tekrardan dengenin kurulmasını sağlar

:: Yukarı tırmanışları kolaylaştırır

:: Aşağı inişlerde eklemlere binen şokları azaltır

:: Dağcılarda sık rastlanan menüsküs, bağ kopması gibi fiziksel yaralanmaları önlemeye yardımcı olur

:: Ritimli şekilde ilerlemeyi sağlar (nefes/adım koordinasyonunu sağlar)

:: Ancak tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.

23.450 ₺

Havale/Eft

7
gün
  • 19 - 25 Mayıs 2024
  • 22 - 28 Eylül 2024

2/3 Kişilik Odalarda Kişi Başı; 23.450 tl.  ​

Odada Tek Kişi Konaklama : 28.350 tl.

.: Kredi kartları diğer taksitli ve tek çekim fiyatlarımızı sorunuz.​

.: Fiyatlar katılımcı tercihine göre 2 ya da 3 kişilik odada kişi başınadır.

.: Single kontenjanı müsaitlik durumuna göre belirtilir.

BULUŞMA ;  Erzincan Havalimanı 10:30 

bottom of page