top of page

Fırat Yolu Tunceli Trekking Turu

(4 Gece 5 Gün)  
PROGRAM:

 

1.Gün: İstanbul – Elazığ – Tunceli – Pertek – Çemişgezek – Ekirek Şelalesi – Tağar Köprüsü – İndelikleri – Köyler – Pertek

Sabah Elazığ Havalimanı’nda saat 09:00’da buluşuyoruz. Kahvaltımızın ardından aracımızla feribota geçiyoruz. Elazığ’dan feribotla Keban Barajı’nı geçerek Tunceli Pertek’e geçiyoruz. Feribotta Pertek Kalesi’nin fotoğraflarını çekeceğiz. Aracımız ile bir saat sürecek yolculuk ile Çemişgezek’e doğru devam ediyoruz. Çemişgezek merkezde bulunan Timur ve Selçuklu dönemi eserlerinden Yelmaniye (medrese) Camii, Süleymaniye (Selmaniye) Camii ve Tarihi Hamam, çeşmeleri, Uzun Hasan Türbesi, Çemişgezek evlerini geziyoruz. Ardından Tağar Köprüsü’ne gelerek fotoğraflarımızı çekiyoruz. Urartular döneminden günümüze gelen İn Delikleri’ni (derviş hücreleri) geziyoruz. Ardından Çemişgezek Gözlüçayır bölgesinde bulunan ve mevsimsel akan Ekirek Şelalesi’ne gidiyoruz. Kısa bir yürüyüş ile şelalenin fotoğraflarını çekiyoruz. Pertek’e dönerek otelimize yerleşiyor ve dinleniyoruz.

 

2.Gün: Pertek – Hozat – Sarısaltık – Masum-u Pak Kalesi – Ovacık – Munzur Gözeler

Sabah kahvaltısı ardından aracımızla Hozat’a doğru yola çıkıyoruz. Bugünkü ilk durağımız Hozat Ovacık Yolu üzerinde bulunan Akören Köyü geçilerek gidilen, Işıklar Köyü yakınındaki Sarısaltuk ziyaretimizi yapıyoruz. Burada dileklerimizi dileyerek Gizori mezrasına aracımız ile devam ediyoruz. Gizori Köyü’nden rotaya başlıyoruz. Dar bir patikadan devam eden rotamızda elle oyularak merdiven yapılmış Masum-u Pak Kalesi’ne çıkıyoruz. Şahane manzarası ile etkileyici kaleyi gezdikten sonra rotamızdan geri dönerek aracımıza biniyoruz. Bir buçuk saatlik araç yolu ile Ovacık merkeze varıyoruz. Kısa bir merkez gezimizden sonra Munzur Gözeler’e geziyoruz. Ovacık’ta bulunan otelimize gidiyoruz. Akşam yemeğinin ardından dinleniyoruz.

Yürüyüş mesafesi 5 km.

3.Gün: Tunceli – Ovacık Mercan Vadisi ve Göller Yöresi

Sabah kahvaltısının ardından, Munzur Ovacık Bölgesi trekking turumuza başlamak için aracımız ile 25 km giderek Şahverdi Köyü’ne varıyoruz. İsmail amcanın evini geçtikten sonra rotaya giriş yapıyoruz. Mercan Vadisi Tunceli Ovacık bölgesinde bulunan önemli vadilerden biridir. Mercan Dağları arasında yer alır. Mercan deresi kenarından ve zengin ve etkileyici florası eşliğinde yürüyüşe başlıyoruz. Rota üzerinde 3 tane göl vardır. Fauna zenginliği, flora zenginliği göller ve dağların heybetli görseli ile keyifli bir rotada en üstteki göle kadar yürüyoruz. Burada öğle yemeği molasının ardından dönüşe geçiyoruz. Munzur Gözlerinde geziyor, dileklerimizi diliyor ve Munzur’un keyfini sürüyoruz. Aracımız ile otelimize giderek dinlenmeye geçiyoruz.

Yürüyüş mesafesi 16/19 km.

 

4.Gün: Munzur Vadisi – Düzgünbaba Kılköy ve Nazımiye

Sabah kahvaltısının ardından aracımız ile yola çıkıyoruz. Munzur Vadisi'nden geçerek dillere destan olan Munzur Dağları'nın güneyindeki güzel ilçe Ovacık’tan ayrılıyoruz. Doğal yaşamın devam ettiği Munzur Vadisi içinde Munzur’un kenarından geçiyoruz. Venk Köprüsü’nde kısa bir mola veriyor ve Halbori Gözeleri’ne devam ediyoruz. Munzur’un önemli Halbori Gözeleri ve Laş Deresi’ni görüyoruz. Yol bizi Tunceli merkeze çıkartıyor. Aracımız ile devam ederek Kılköy Düzgün Baba Cem Evi’ne varıyoruz. Burada kısa bir dinlenmenin ardından rotamıza giriş yapıyoruz. Patika ile başlayan rotamız çıkışla devam etmekte. Kayalık ve dik bir çıkış ile Düzgün Baba'nın mezarına kadar devam ediyoruz. Burası aşıttır. Buradan inişe geçiyoruz. Taş parke merdivenlerden Sır Pınarı'dan devam ederek Düzgün Baba Evi ve Semah Evi'ne geliyoruz. Burası gezildikten sonra inişe devam edip Nazımiye Düzgün Baba Cem Evi’nde yürüyüşümüzü tamamlıyoruz. Akşam yemeğimiz ve konaklama Tunceli merkezde.

Yürüyüş mesafesi 7 km.


5.Gün:Tunceli Merkez – Dinar Kanyonu – Merkez Rabat Kalesi ve Şelalesi – Elazığ

Sabah kahvaltısının ardından aracımız ile yola çıkıyoruz. Hozat Çiçekli yoluna devam ediyoruz. Dinar Kanyonu’na kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Dinar Kanyonu’nun içinde bulunan Sarkıt ve dikitlerden meydana gelen özgün mağara oluşumu, kanyon içinde sıcak ve soğuk su kaynakları bizi bekliyor. Kanyonun içinden çıkıyor ve Tunceli merkezden Kovancılar yoluna girerek Rabat Köprüsü’nden geçerek Rabat Köyü’nde rotamıza başlıyoruz. At başlı mezar taşları, köyün içinde dolaşan ve çok yakından görebileceğiniz dağ keçileri, Rabat Şelalesi, Rabat Kalesi, Rabat Köprüsü, eski değirmen, 2. Rabat Şelalesi, kalede bulunan kaya mezarları, kalede bulunan taş merdivenler, kaya tünelleri, mağaralar ile rotamızı tamamlıyoruz. Ardından Elazığ Havalimanı’na doğru dönüşe geçiyoruz. Elazığ Havalimanı’ndan ayrılma saatimiz 19.30'dir.

Yürüyüş mesafesi 5+3 km

 
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:
  • 4 Gece otel konaklama (1 gece pertek, 2 Gece Ovacık, 1 Gece Tunceli Merkez)
    4 Sabah Kahvaltısı

  • 4 Akşam Yemeği

  • Rehberlik

  • Belirtilen çevre gezileri -yürüyüşler

  • Seyahat Sigortası

  • Seyahat esnasındaki ulaşım

  • Milli Park Araç Giriş Ücretleri

FİYATA DAHİL OLMAYAN :
  • Gidiş-Dönüş Uçak Bileti

  • Kişisel Harcamalar ve Ekstralar

  • Öğlen Yemekleri

  • İlk Gün Kahvaltı

  • Müze-Ören Yeri Giriş Ücretleri

 

Arzu eden misafirlerimiz için Ev havalimanı transferi verilmektedir; (extra)                        Gidiş dönüş olarak verilebilmektedir. (1200 tl./kişi ) İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya İllerinden programa katılacak misafirlerimiz için geçerlidir. Ev-Havaalanı transfer hizmetimiz max. 50 km ve şehir merkezleri için geçerlidir. Ev-Havalimanı transfer hizmeti, sadece tur başlangıç ve bitiş tarihleri için geçerli olup tur tarihleri dışında yapılmamaktadır. Transfer adresi değişikliği en geç tura 24 saat kala bildirilmesi gerekmektedir. Adres değişikliği  24 saat kalana kadar yapılabilir.Transfer saati turdan 24 saat önce bildirilecek olup, araç ve şöför bilgisi transferden 2 saat önce telefonunuza kısa mesaj ile iletilmektedir.

Uçuş Önerileri:

 

İSTANBUL 

İstanbul Havalimanı:

Gidiş:  Türk Havayolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Elazığ Havalimanı'na Uçuş Saati: 05:55

Dönüş: Türk Havayolları ile Elazığ Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na Uçuş Saati: 23:50


Sabiha Gökçen Havalimanı:

Gidiş: Pegasus H. ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Elazığ Havalimanı'na Uçuş Saati: 06:55

Dönüş:  Pegasus H. ile Elazığ Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na Uçuş Saati: 21:15
 

Ankara Esenboğa Havaalanı:

Gidiş: Türk Havayolları ile Ankara - Esenboga Havalimanından Elazığ Havalimanı'na Uçuş Saati: 03:10

Dönüş: Türk Havayolları ile Elazığ Havalimanı'ndan Ankara - Esenboga Havalimanı'na Uçuş Saati: 23:50


İzmir Adnan Menderes Havaalanı

Gidiş: Türk H. ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Elazığ Havalimanı'na Uçuş Saati: 03:10

Dönüş: Türk H.ile Elazığ Havalimanı'ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na Uçuş Saati: 23:50

 

Antalya Havaalanı

Gidiş: Türk Havayolları ile Antalya Havalimanı'ndan Elazığ Havalimanı'na Uçuş Saati: 03:35

Dönüş: Pegasus Havayolları ile Elazığ Havalimanı'ndan Antalya Havalimanı'na Uçuş Saati: 21:1

Önemli ;
.: Alternatif Turizm'de etkinliklerde tüm katılımcılar etkin görev alır. Her aşamada yardımlaşılır.

.: Program akışı rehber tarafından belirlenir.

.: Rehber /Acente, hava/havayolları, konaklama, araç, yol, sosyal olaylar, doğal olaylar, zamanlama vb.den kaynaklı sorunlarda; program günlerinde, içeriklerinde, öğle, akşam yemeği alınacak mevkilerde, otelde, araçta vb. yerine ikameler yaparak değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

.: Tura katılım ve İptal Şartları ilgili Paket Tur sözleşmesinde geçilmiştir.

 

Bölgede Kullanılan Araç Tipleri : Güzergahın durumuna ve kişi saysına göre  Minibüs ve Midibüs Mercedes Sprinter / Volkswagen Volt - Sultan /  Prestige / Nova/ Temsa, vb.dir.

Bu Geziye Gelirken: 

.: Doğa yürüyüşü yapacağız. Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelin.

.: Yazın dereye inilebilir. Kışın dere yol kesebilir :) 

.: Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (yağmurluk, polar eldiven, bere, şapka, güneş gözlüğü, mayo vb.)

.: İnceden kalına doğru bir giyimi tercih edin. (Tişört, polar, yağmurluk vb. lahana gibi :) 

.: Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun. Bilekli bot ve altı lastik tabanlıları tercih edin.  

.: Küçük bir sırt çantanız bulunsun.

.: Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın. 

.: Yanınıza, su ve enerji verici yiyecekler (kuru meyve, kuruyemiş  alabilirsiniz) .

.: kullanıyorsanız mutlaka  ilaçlarınızı, alerjik iseniz, alerji ile ilgili ilaçlarınızı unutmayınız.

.: Fotograf/Video çekiyorsanız yeterince ekipman, powerbank/pil almayı unutmayınız.

 

YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

:: Yürüyüş botu (sert tabanlı, bilekleri saran) *

Yürüyüşler genelde patikalarda geçiyor. Sert bitki örtüsü, kayalık yapı mevcut. Bu nedenle sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek işinizi kolaylaştırır ve güvenliğinizi sağlar.

:: 25-30 Lt. küçük sırt çantası

:: Baton (varsa çift yoksa tek)**/yoksa ağaç dalı

:: Panço yada yağmurluk varsa öncelik groteks

:: Tshirt (birkaç tane)

:: Yürüyüş için uygun pantolon yada şort (ıslanınca çabuk kuruyan size konfor sağlar)

:: Güneş koruyucu

:: Termos yada matara

:: Islak mendil

:: Güneş gözlüğü ve şapka

:: Mayo, terlik ve havlu (Ilıcalar :)

:: Sandalet (tavsiye)

:: Powerbank vb. (tavsiye)

:: Sinek kovucu

:: Tozluk (tavsiye)

:: Düzenli kullandığınız ilaçlar

 

BÜYÜK SIRT ÇANTASI İLE Mİ YÜRÜYECEĞİZ ?

Hayır. Her gün 25-30 Lt' lik küçük bir sırt çantası ile yürüyeceksiniz. Büyük çantanız (bavulunuz) otelde kalır.

Yürürken taşıyacağınız küçük sırt çantasına sadece o günkü yürüyüş esnasında ihtiyacınız olabilecek günlük ihtiyaçlarınızı koyacaksınız. (matara, yedek tshirt, mayo, havlu, terlik, sinek kovucu, atıştırmalıklar, ıslak mendil,

powerbank gibi )

Her gün araç bizi o gün yürüyüş yapacağımız parkurun başlangıç noktasına bırakacak, yürüyüş sonunda parkur bitiş noktasından alarak otele götürecek. 

 

BATON KULLANIMI

Batonların başta dizler olmak üzere eklemlere bindirdiği yükü %25 azalttığını biliyor muydunuz? Aynı zamanda bu ekipman dengenizi güçlendirir ve doğa yürüyüşü kazalarının en büyük sebebi olan kaymaları azaltır.

Baton Kullanımının Faydaları:

:: Dengeli ve stabil bir yürüyüş sağlar

:: Omurilik düzleminin sağlıklı bir şekilde dik tutulmasını sağlar

:: Sırtta taşınan kamp yükünün hafifletilmesini sağlar

:: Ayak bilekleri ve dizlere binen yükü azaltır

:: Olası denge kaybında tekrardan dengenin kurulmasını sağlar

:: Yukarı tırmanışları kolaylaştırır

:: Aşağı inişlerde eklemlere binen şokları azaltır

:: Dağcılarda sık rastlanan menüsküs, bağ kopması gibi fiziksel yaralanmaları önlemeye yardımcı olur

:: Ritimli şekilde ilerlemeyi sağlar (nefes/adım koordinasyonunu sağlar)

:: Ancak tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın

 20.800₺

5
gün

Havale/Eft

  • 05 - 09  Haziran 2024
  • 11 - 15  Eylül 2024

2/3 Kişilik Odalarda Kişi Başı; 20.800 tl.  ​

Odada Tek Kişi Konaklama : 25.000 tl.

.: Kredi kartları diğer taksitli ve tek çekim fiyatlarımızı sorunuz.​

.: Fiyatlar katılımcı tercihine göre 2 ya da 3 kişilik odada kişi başınadır.

.: Single kontenjanı müsaitlik durumuna göre belirtilir.

BULUŞMA; Elazığ Havalimanı saat 09:00

bottom of page