top of page

ÇİN SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİ

İpek Yolu Macerası (12 Gece 11 Gün)
Urumçi, Kaşgar, Yarkent, Hotan, Turfan, Karakurum Highway

 $

havale/eft

11
gün
PROGRAM:
 
URUMÇİ, KAŞGAR, YARKENT, HOTAN, TURFAN, KARAKURUM HIGHWAY, KARAKULİ GÖLÜ,TAŞKORGAN, CENNET GÖLÜ, TAKLAMAKAN ÇÖLÜ
Doğu Türkistan'ın Başkenti Urumçi, 4000 Yıllık Türk kültürüne ait mumyalar, İpek Yolunun Parlak İncisi, Ateş Ülkesi, Rüzgar Deposu Turfan, 1000 yıllık Buda Mağaraları, Ünlü Doğu Türkistan Halılarının, Yeşim taşının, ipeğin ve Budizmin en erken merkezlerinden Hotan, Taklamakan Çölü'nün en batı ucunda, ipek yolunun Hindistan'dan Kaşgar'a geçiti Çöl Şehri Yarkent, Dünyada asfaltla kaplı en yüksek karayolu Karakurum, Karakurum Sıradağları arasından geçen yolda Çin ile Pakistanı birbirine bağlayan Karakurum Higway, Pamir Dağlarının her birinin hikayesi ayrı 7000'lik zirvelerini gören Karakuli Gölü (3770m), Kaşgarlı Mahmut'un (Divan-i Lugat'it-Türk), Yusuf Has Hacip'in (Kutadgu Bilig) memleketi İpek Yolu'nun Kalbi Kaşgar, Uygurlar, Budizm, İpek Yolu, Bolşevikler, Dillere Destan Kaşgar Pazarı, Taklamakan Çölü, Çift hörgüçlü develer,Tengri Dağları ve daha neler neler...


ROTA:
Doğu Türkistan (Çin Uygur Özerk Bölgesi, Şincan/Xinjiang), günümüzde Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan bir bölge. İpek Yolu'nun geçtiği çeşitli hatların bulunduğu bölge, yüzyıllardır ticaretin ve kent yaşamının geliştiği bir bölge. Bunun yanında göçebe toplumlar da geçmişten günümüze bu bölgenin sakinleri konumunda. Bölgede çoğunluğu oluşturan Uygur Türklerinin yanında Kırgızlar, Kazaklar, Tacikler, Han Çinlileri ve pek çok başka topluluk yaşıyor. Bu çeşitliliğin getirdiği kültürel zenginlik sanatsal ve mimari çeşitliliğe, geleneklerin harmanlanmasına zemin hazırlamış durumda. Uygur Özerk bölgesi gerek tarihsel-kültürel özellikleriyle, gerekse Taklamakan Çölü'nün, Tanrı Dağları'nın, Pamir Yaylası'nın ve Tarım Havzası'nın oluşturduğu doğal güzelliklerle muhteşem bir gezi destinasyonu.
Bu turumuzda, Uygur Özerk Bölgesi'ni karış karış geziyor, bölgenin güneyinde bulunan Kaşgar, Hotan ve civarını keşfettikten sonra kuzey kesimlerdeki Urumçi-Turfan hattını ziyaret ediyoruz.
Gezimiz, GeziciYAK'ın her turunda olduğu gibi bol keşif, doğa güzellikleri, tarih ve sanat üzerine bilgiler, bir miktar da macera içeriyor.

 
1.Gün Çarşamba İSTANBUL – URUMÇİ
Atatürk Havalimanında buluşma

2.Gün Perşembe – İstanbul - Urumçi – Kaşgar
Sabahın erken saatlerinde başlayacağımız İstanbul-Urumçi-Kaşgar uçuşunun sonunda akşam saatlerinde Kaşgar'a varıyoruz. Otelimize yerleştikten sonra dileyenler Kaşgar'da gece yürüyüşü yapabilir.
Konaklama: Kaşgar'da. ( A.)

3.Gün Cuma Kaşgar-Upal-Karakul-Taşkurgan (300 Km)
Kahvaltıdan sonra aracımızla yola çıkıyoruz. İlk durağımız, Kaşgar'a bir saat uzaklıkta bulunan Upal kasabası. Upal'da Kaşgarlı Mahmut'un türbesini ziyaret ediyoruz. Daha sonra dünyanın en yüksek asfalt otoyolu olan Karakurum Otoyolu'na giriyoruz. Muhteşem manzaralar sunan bu otoyolu takip ederek Bulungkul (Köşe Göl) ve Karakul'u (Kara Göl) görüyoruz. Bölgede yaşayan Kırgız göçebe ailelerin "yurt"larına konuk oluyor, akşamüstü yolumuza devam ediyoruz. Akşam saatlerinde Taşkurgan'a varış, otele yerleşme
Konaklama: Taşkurgan'da. (K,Ö,A)

4.Gün Cumartesi Taşkurgan-Kaşgar
Taşkurgan, Pamir Yaylası'nda küçük bir kasaba. Bölgede çoğunluğu Tacik nüfus oluşturuyor. Taşkurgan'ın Taş Kalesini ziyaret ediyor, bölgedeki Tacik krallıkları hakkında bilgi alıyoruz. Taşkurgan çayırlarında aracımızla geziyor, Pamir Yaylası'nın ve dağlarının doğal güzelliklerini seyrediyoruz. Öğleden sonra Kaşgar'a dönüş yoluna giriyoruz. Nefes kesici dağ geçitleri panoramik manzaralar sunuyor. Apak Hocanın turbesini ziyaretimizin ardından Eski Kaşgar'ı geziyoruz…
Konaklama: Kaşgar'da. (K,Ö,A)

5.Gün Pazar Kaşgar - Yingsar - Yarkent(180 km)
Sabah, kahvaltıdan sonra Kaşgar pazarına gidiyoruz. Pazar günleri kurulan bu Pazar, Orta Asya coğrafyasının en ünlü pazarlarından biri. Pazarda gerek yiyecek ve içecekler, gerekse halıdan seramiğe pek çok eşya bulunabilir, et yemekleri, pide ve ekmek çeşitleri alınabilir. Bizim için beklide en ilginç kısmı hayvan pazarı… Öğlen saatlerinde Yingsar'a doğru yola çıkıyoruz. Yingsar, ünlü Uygur bıçaklarının başlıca üretim merkezi. Bıçak yapım atölyelerinden birini ziyaret ediyor, daha sonra Yarkent'e doğru yolumuza devam ediyoruz. Akşam saatlerinde Yarkent'e varış.
Konaklama: Yarkent'te. (K,Ö,A)

6.Gün Pazartesi Yengisar -Yarkent-Hotan (300 km)
Kahvaltıdan sonra Yarkent turumuza başlıyoruz. Yarkent, İpek Yolu üzerindeki önemli uğraklardan biri. XVII. yüzyılda yaşamış olan Yarkent Uygur hükümdarlarının mezarı olan Altın Türbe'yi ve Amannisa Hatun Türbesi'ni ziyaret ediyoruz. Uygur hükümdarının eşi olan besteci Amannisa Hatun hakkında bilgi alıyoruz. Yarkent'in eski şehir ve çarşı bölgesi de bugün ziyaret edeceğimiz bölgeler arasında. Bölgenin ahşap ve metal işçiliğinden ve yemeklerinden örnekler bulabileceğimiz çarşıyı gezdikten sonra Hotan'a doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde Hotan'a varıyoruz.
Konaklama: Hotan

7.Gün Salı Hotan – Taklamakan Çölü
Uygur Özerk Bölgesi'nin güneyindeki en önemli şehirlerden olan Hotan'da geleneksel ve modern mimari bir araya geliyor. Hotan Tarım Havzası'nda bulunuyor; Taklamakan Çölü'nün sınırlarında bir vaha yerleşimi. Şehir önemli bir ticaret merkezi; Tibet'e yakınlığı sayesinde İpek Yolu güzergâhı üzerindeki önemini tarih boyunca korumuş. Vaha kısmından çıkıp Taklamakan Çölü'nde Develerle kısa bir gezinti yapıyoruz. Hotan yakınlarında yeşim atölyelerini ziyaret ediyoruz. Beyaz Yeşim Irmağı da görülecek olan yerler arasında.
Konaklama: Hotan'da. (K,Ö,A)

8.Gün Çarşamba Hotan uçuş Urumçi – Turfan(180 km)
Bugün yolculuk günümüz. Kahvaltıyı takiben Hotan'a veda ederek Urumçi'ye uçuyoruz ve havaalanından Turfan'a devam ediyoruz. Yol boyunca Turfan Uygurlarının tarihi ve kültürü hakkında bilgi alıyoruz.
Konaklama: Turfan'da. (K,A)

9.Gün Perşembe Turfan
Gün boyu Turfan şehri civarını keşfedeceğiz. Turfan, bölgenin en önemli vaha şehirlerinden biri. Tarih boyunca pek çok yerleşime ve uygarlığa ev sahipliği yapmış. Kumların üzerinden yükselen Gaochang harabeleri, Astana Mezarları, mağara oluşumlarıyla, ünlü Tuyuk Vadisi göreceğimiz yerler arasında. Bezeklik Bin Buddha Mağaraları ise Uygur Türklerinin geliştirdiği Budist kültürden örnekleri görebileceğimiz muhteşem bir kompleks.
Turfan civarında, Taklamakan Çölü kumları tedavi amaçlı olarak kullanılıyor. Turumuz sırasında kumla tedavi merkezlerinden birini ziyaret edeceğiz.
Konaklama: Turfan'da. . (K,Ö,A)

10.Gün Cuma Turfan-Cennet Gölü
Kahvaltıyı takiben Turfan şehrini keşfetmeye devam ediyoruz. Kariz su kanalları ve Emin minaresi ziyaret edeceğimiz noktalar arasında. Turfan'a veda ettikten sonra Cennet Gölü'ne doğru yola çıkıyoruz. Hilal şeklindeki bu göl, Tanrı Dağları'nın (Tien Şan) eteklerinde yer alır.
Tanrı Dağları'nın dibinde Kazak "yurt"unda bin yıldızlı konaklama.
Konaklama: Cennet Gölü'nde Yurt'ta. (K,Ö,A)

11.Gün Cumartesi Cennet Gölü-Urumçi
Sabah dağların oluşturduğu muhteşem manzaraları seyrederek göl kıyısında yürüyüş yapıyoruz. Daha sonra Cennet Gölü'ne ve Tanrı Dağları'na veda ederek Urumçi'ye doğru yola çıkıyoruz.
Konaklama: Urumçi. (K,Ö,A)

12.Gün Pazar Urumçi –İstanbul 
Havalimanı transfer URUMÇİ -İSTANBUL
Urumçi, Uygur Özerk Bölgesi'nin idari merkezi. İpek Yolu'nun bir diğer önemli uğrağı olan şehir, günümüzde ticaret, sanayi ve kültür açısından Uygur Bölgesi'nin en önemli yerleşim yeri. Şehir çarşısı ve 4000 yıllık mumyalarıyla ünlü Şincan Müzesi, Urumçi'de keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer arasında ilk olarak aklımıza gelenler. Urumçi ziyaretini takiben otelimizden ayrılıyor ve İstanbul'a dönüş yolculuğuna başlıyoruz.
(K,Ö,A)

 
ULAŞIM:
Transferler uçak ve minivan minibüsleri ile olacaktır.
Bu gezide karayoluyla uzun seyahetler olacaktır. Buna hazırlıklı olunuz...
At/ deveye binmek zaman oldukça ve isteğe bağlıdır..

 
KONAKLAMALAR
4* ayarında otellerde olacaktır. 2 Gece (Çadırda -Yurta) olacaktır.
Çadırın dışında ortak alanlarda tuvalet, duş olanağı vardır.


FİYATA DAHİL HİZMETLER:​
  • Urumçi-Kaşgar İç Uçuşu ve Mahalli vergiler.

  • Hotan-Urumçi Uçuşu ve Mahalli vergiler.

  • 10 gece konaklama. (9 gece 4* ayarında otel, Yarkentte Local Hotel,* 1 gece Yurt (Çadır ) )

  • Programda belirtilen sabah, öğle, akşam yemekleri.

  • Bölgede Özel araçlarla tüm ulaşımlar ve mahalli yol bedelleri.

  • Müze ve örenyeri girişleri.

  • Yerel Rehberlik Hizmetleri.

  • Türkçe Rehberlik Hizmetleri 15 kişi ve üstü katılımda.

  • TÜRSAB zorunlu seyahat sigortası

 
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
  • İstanbul-Urumçi-İstanbul Uçuşu ve vergileri 
  • Yemeklerde içecekler

  • Bahşişler, özel harcamalar, talepler, ekstralar

  • Yurtdışı Çıkış Harcı (15 TL)

  • Çin Vizesi ve hizmet bedeli Ücreti (90 €)

 

Not: 

  • Uçuş saatlerinde değişiklik olabilir. Tur öncesi uçuş saatlerinizi teyit ediniz!!! 

  • Program akışı rehber tarafından belirlenir. 

  • Rehber, hava, yol, sosyal, doğal, zamanlama vb. nedenlerle programda değişiklik yapma yetkisine sahiptir. 



Bu Geziye Gelirken:

 

YOLCULUK İÇİN Getirilecek Malzemeler

Gizli cüzdan:
Her türlü kaybolma ve çalınma riskine karşı paranızı ve pasaportunuzu taşımanızın en güvenli yolu, giysilerinizin içinde tutacağınız gizli cüzdanlardır. Gizli cüzdanlar hiçbir koşulda yanımızdan ayrılmaz. Bunlar bel kemerine takılabildiği gibi boyna da asılabilir.
DİKKAT:Askılı olanların giysilerin dışında değil içinde bulundurulması gerekir. Yolculuklarda genel kural olarak paralar tek bir yerde tutulmaz.

Büyük sırt çantası-Çanta:
Tüm eşyalarınızı alabilecek büyüklükte olmalı. Ancak yolculuk sırasında yanınızda bulunması gereken giysi ve eşyalar hakkında aşağıda ayrıntılı bilgiler bulacaksınız. Bunun dışında getirilecek eşya konusunda aşırıya kaçmamanız yararlı olacaktır. Gerekli olmayan eşyayı yanınıza almayın. Otellerde, gerlerde ve yolculuk sırasında fazla eşyalar hareket olanağınızı kısıtlayacağı gibi ağırlık yapacaktır. Çantanızda kalacak boşluklar dönüşte hediyelik eşyalarla tamamen dolacaktır.) Büyük sırt çantaları için ideal kapasite 85 litredir.

 

DİKKAT:Bagajların uçağa tesliminde, gümrük geçişlerinde herkes kendi eşyasından sorumludur. Ülke içi transferlerde eşyanızın otelden alınarak araca yüklendiğinden emin olunuz.

Küçük sırt çantası:
Uzun sürecek uçak yolculuğumuz ve ülke içindeki transferlerimiz sırasında bagajdaki büyük sırt çantanıza her an ulaşmanız mümkün olamayacağı için yanınıza alacağınız küçük çantanın ilaç, yedek çamaşır, polar, diş fırçası gibi ihtiyaç duyacağınız eşyaları koyabilecek büyüklükte olması gerekiyor. Sırta takılabilen bu çantalar küçük yürüyüşler sırasında ellerinizin serbest kalması açısından ve güvenli oldukları için tavsiye edilir. 25 lt’lik sırt çantaları bu iş için idealdir. Bu çantayı kent içi gezilerinde ya da doğa yürüyüşlerinde kullanırken çok işlevsel olduğunu göreceksiniz.

Fotograf makinesi ve video kamera, DÜRBÜN:
Bu yolculuğa çıkarken ister basit, ister gelişmiş olsun, yanınıza bir fotograf makinesi almanız önerilir. Video kameranız varsa, ona da çok iş düşecektir. Fotoğraf makinesi ve kamera kullanımı konusunda yeterli bilginiz yoksa, çekinmeden rehberinize danışabilirsiniz. Belki de alacağınız birkaç pratik bilgi sizi daha güzel sonuçlara götürecektir. DÜRBÜN uçsuz bucaksız Moğolistan bozkırlarında ve tabiî ki şenliklerde çok işinize yarayacak...
DİKKAT:Yanınıza yedek pil şarj aleti ve tahmininizden fazla film-hafıza kartı alın

Giysiler:
Bu yolculuk sırasında farklı coğrafyalarda bulunacağız, kentte ve kent dışında dolaşacağız, yerlere oturacağız, ibadethanelere girerken ayakkabılarımızı çıkaracağız, kimi zaman sulardan geçmemiz gerekebilecek. Atla ve deveyle kısa yolculuklar yapacağız. Bu nedenle giysilerimizin çok işlevli, geç kirlenen, kolay kuruyabilen hafif ve bol kesimli olması önerilir.
DİKKAT:Tek tek kalın giysiler yerine üst üste giyilebilecek (lahana metodu) giysileri tercih ederiz

Polar-Yağmurluk panço-Gorateks Kaban:
Serin ve soğuk havalarda, geceleri ve yürüyüşler sırasında polar, panço yağmurluk ve gorateks kaban temel ihtiyaç malzemelerimizdir.

Matara-Çakı-Çakmak-el feneri:
Yolculuk sırasında ve kamplarda temel ihtiyaç malzemeleri olan bu araçlar sürekli elimizin altında bulunur.

Not defteri:
Yolculuk notları, izlenimlerimiz, adres alışverişi ve unutmamamız gereken her şey için, spiralli bir not defteri alırız.

Şapka-Fular-güneş gözlüğü-güneş kremi-nemlendirici:
Çölde, bozkırda, yüksek rakımlı kentlerde, yakıcı güneş altında her yerde temel ihtiyaç malzemelerimizdir. Yüksek koruma faktörlü güneş kremi ve nemlendiriciler gereklidir.

İç Çamaşırı:
Yanımızda yeterince iç çamaşırı bulunmalı.
DİKKAT.Pamuklu iç çamaşırları yanı sıra mutlaka bir yün fanila ile yün içlik ya da termal fanila-don bulundurmanızı öneririz. Yünlülerin pamuklulardan çok daha çabuk kuruduğunu unutmayın.

Çorap:
Yeteri kadar çorap getirmek gerekir. Kimi günler ayaklarımızın ıslanması durumunda yanımızda yedek çorap bulunması yararlıdır.

Tshirt-Pantolon:
Yeterince Tshirt ya da gömlek yanı sıra en az iki adet pantolon, ve mayo almalısınız. BlueJean kumaşından pantolon ve giysiler bu yolculuklar için en elverişsiz malzemelerdir. Sadece şehir içi yürüyüşlerde değil özelikle araziye çıktığımız zaman şort türü giysilerin serinlik sağlasalar bile pratik ve sağlıklı olmadığını biliyoruz. Kollarımızın ve bacaklarımızın doğa koşularından korunması gerekir.

Ayakkabı-sandalet:
Uzun yolculuklarda ayakkabı çok önemlidir. İki tür ayakkabı almanızı öneririz: İç transferlerde ve otellerde kullanılacak sandalet ve yürüyüşlerde kullanılacak bileklikli, vibram tabanlı sağlam bir yürüyüş ayakkabısı.

 

DİKKAT:yürüyüş ayakkabısını yeni alacaksanız yola çıkmadan önce mutlaka yeterince kullanıp ayağınıza alıştırın. Sıcak havalar için iyi bir çözüm olan sandaletler, aynı zamanda ayak temizliğinde de kolaylık sağlayacaktır.

Temizlik malzemeleri- ilaçlar- ıvır zıvır:
Şahsi temizlik, tıraş ve makyaj takımlarını yanımıza almayı unutmayınız. Islak mendiller çok işe yarar. Vitaminler, güneşten koruyucu kremler, nemlendiriciler ve özel ilaçlarınız, yine unutmamanız gereken eşyalar arasında. Yanımızda sinek kovucu türden ilaç/araçların bulunması gereklidir. Tanıştığınız ve dost olduğunuz insanlara vereceğiniz küçük hediyelik eşyalar, kalem, not defteri, kitaplar da yanımızda bulunacak eşyalar arasındadır.

 

DİKKAT:Yolculuk sırasında her yerde karşılaşacağımız çocuklara hatıra-hediye amaçlı şeker, kalem silgi vb. malzemelerin dağıtılmamasını özellikle rica ediyoruz.

Eşya sınırı:
Tamamen sizin şahsi yük taşıma kapasitenize bağlı olmakla birlikte, fazla eşyanın yolculuğu yorucu ve sıkıcı hale getireceğini unutmamanızı öneririz.

Getirilmeyecek malzemeler
Yanınıza yalnızca gerekli olan eşyalarınızı alın. Unutmayın aldığınız her fazla eşya size artı yük getirecektir. Değerli eşya ve takılarınızı, kullanmayacağınız kredi ve tanıtım kartlarınızı, elektronik aletlerinizi, gümrüklerde problem çıkaracak eşya ve araçlarınızı lütfen evde bırakın.

Bu turlarımızı değişik tarihlerde gruplara ve kişiye özel düzenleyebiliyoruz. Lütfen özel isteklerinizi bize ayrıca iletiniz.
  • Kredi Kartı Tek Çekim:  $

  • Kredi Kartı Taksit: $

  • (Bonus Karta 5 taksit, diğer kartlar için sorunuz)

  • Single farkı :  $

bottom of page