BÜYÜK TAARRUZ VE FRİG COĞRAFYASI
Eskişehir-Polatlı-Afyon-Kütahya
14-17 Eylül 2023 (3 Gece 4 Gün)

Kültür ve Doğa Turu



Kültür ve Doğa Turu
BÜYÜK TAARRUZU yani BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİNİ, KOCATEPEYİ, DUMLUPINARI...
FRİGLERİ, DOLAYISIYLA KRAL MİDASI, GORDİONU... ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞIYLA ESKİŞEHİR'İ...
Yerinde ve her yönüyle işleyeceğimiz bir seyahat.
Programımız yine tarih, kültür, doğa ve bölge gastronomisi ile yoğrulmuş olacak.
Kültür-doğa dostlarıyla beraber olmayı hedeflediğimiz bu programımıza rezervasyonda geç kalmayın.
PROGRAM:
1.Gün İstanbul-Eskişehir
06.30 İncirli Alfemo önü - 06.45 YKB önü - 07.10 Kadıköy Evlendirme Dairesi
Sabah kahvaltısını yol üzerindeki tesislerde serbest olarak alıyoruz. İzmit, Adapazarı, Bilecik yol güzergâhı ile Çibörek ve Lületaşının merkezi Eskişehir’e normal yol şartlarında 11.00 gibi varıyoruz. Porsuk Çayı - Kent yürüyüşü , Arkeoloji müzesi, Modern Müze, Mumya Müzesi, Atlıhan, Odunpazarı Yürüyüşü sonrası Öğle yemeği serbest ( Çiğ börek ya da Eskişehir Köftesi önerilir),Kurşunlu Medresesi ve Külliyesi, Lüle Taşı ve cam müzesi, Devrim Arabası Müzesi, Sazova Bilim Merkezi ve Parkı ile günlük programımızı bitiriyoruz. 19.00- 21.00 Akşam yemeği ve değerlendirme. Porsuk çayı kenarında akşam yürüyüşü, isteyenler için gondol sefası ve serbest zaman.
Konaklama; Eskişehir
2.Gün Eskişehir-Polatlı-Gordion-Sivrihisar
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Polatlı’ya geçiyoruz. İlk ziyaretimizi Ankara- Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezine yapıyoruz. Sakarya Meydan Savaşı alanı ve dua Tepe ve Zafer Tepe anıtları. Frig Kralı Midas Tümülüsü ve Gordion Müzesi Uygarlığının Başkenti Gordion Höyük/Büyük İskender Düğümü Sivrihisar, Kaymaz Çifteler Han Yeraltı Şehri ve Yazılıkaya/ Midas Tapınım alanı, Yazılıkaya gezilerini tamamlayıp 20.00-22.00 Akşam yemeği ve günü değerlendirme ve serbest zaman
Konaklama Eskişehir
3.Gün Eskişehir-Seyitgazi-Frig Vadisi Yürüyüşü-Afyonkarahisar
Sabah otelde Kahvaltımızı alıyor ve otelimizden ayrılıyoruz. Seyitgazi, Yazılıkaya(Midas tapınım alanı) Arslantaş, Ayazini Frig Vadisi yürüyüşü, Döğer, Arog Film Seti ve peri bacaları gezisinden sonra Emre Gölünde öğle yemeği molası veriyoruz. Frig teknesi ile gölde gezinti, Gazlıgöl, Afyon kent merkezi ve Arkeoloji Müzesi, Afyon Karahisar Kalesi ve Tarihi kent gezisinin ardından 19.00-22.00 Otele yerleşme. Akşam yemeği ve günü değerlendirme ve serbest zaman.
Konaklama; Afyon
4.Gün Afyonkarahisar-Kocatepe-Dumlupınar-İstanbul
Sabah otelde Kahvaltımızı alıyor ve otelimizden ayrılıyoruz. Kocatepe ve Başkomutanlık anıtlarını geziyoruz. Dumlupınar Şehitliği ve anıtları sonrası öğle yemeği molası. Dumlupınar (zamanımız kalmışsa sürpriz gezi opsiyonel) değilse Kütahya, İnönü, Bozhöyük, Bilecik, Sapanca, İzmit güzergâhından İstanbul’a dönüş.
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:
-
Ulaşım
-
Uzman Rehberlik
-
3 gece kahvaltı dahil konaklama
-
TÜRSAB zorunlu seyahat sigortası
-
Millipark Girişleri
-
Tour Guide Kablosuz kulaklık sistemi
-
KDV
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
-
Öğlen ve akşam yemekleri
-
1.gün yoldaki sabah kahvaltısı
-
Ekstralar, her türlü kişisel harcama,
-
Müze, ören yeri girişleri
-
Porsuk Çayı'nda ve Emre gölünde isteyenler tekne turu (ekstra)
Bu gezimizde Katılımcılarımıza mutlak (Müzekart öneriyoruz.) .Müze Kartla ilgili tüm bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://muze.gov.tr/MuseumPass
Konaklama:Eskişehir 2 gece
Afyonkarahisar 1 gece
(Otellerde değişiklik olabilir ,Acente olası otel değişikliğinde aynı standartta otel vermekle yükümlüdür.)
NOT:
-
Tüm turlarımızda bölgenin doğası, kültürü tarihi yanında gastronomisini de deneyimlemeyi ihmal etmiyoruz. Yemek tercihlerimizi olabildiğince yerel mutfaktan seçiyoruz.
-
Program akışı Tur rehberi tarafından belirlenir.
-
Seyahat Acentesi yetkilisi / Trekking rehberi / Lideri hava, yol, sosyal, doğal, zamanlama vb. nedenlerle programda değişiklik yapma yetkisine sahiptir.
-
Araç Modelleri : Minibüs ve Midibüs Mercedes Sprinter / Volkswagen Volt - Sultan / Prestige / Nova/ Temsa, vb.dir.
Bu Geziye Gelirken:
.: Hem Doğa hem kent yürüyüşleri yapacağız. Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelin.
.: Programımız yoğun ören yeri, müze, kent yürüyüşü içeren bir programdır.
: Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun. Kırsalda, ören yerlerindeki yürüyüşler için özellikle trekking ayakkabıları uygun olur.
.: Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (yağmurluk, şapka, güneş gözlüğü, mayo, akşam için polar vb.)
.: İnceden kalına doğru bir giyimi tercih edin. (Tişört, polar, yağmurluk vb. lahana gibi :)
.: Küçük bir sırt çantanız bulunsun.
.: Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın.
.: Yanınıza, su ve enerji verici yiyecekler (kuru meyve, kuruyemiş alabilirsiniz) .
.: kullanıyorsanız mutlaka ilaçlarınızı, alerjik iseniz, alerji ile ilgili ilaçlarınızı unutmayınız.
.: Fotograf/Video çekiyorsanız yeterince ekipman, powerbank/pil almayı unutmayınız.
₺
Havale/Eft
4
gün
-
14-17 Eylül 2023
Single Farkı: ₺
Kredi kartlarına tek çekim ve taksitli fiyatlarımızı sorunuz
.: Fiyatlar katılımcı tercihine göre 2 ya da 3 kişilik odada kişi başınadır.
.: Single kontenjanı sınırlıdır
.: [Varsa] Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında 3. kişi olarak geçerlidir.
HAREKET NOKTALARI:
06.30 İncirli (Eski Çarşı) Mağazası
06.45 Mecidiyeköy YKB önü
07.10 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü